Face Serum

Setelah dua bulan pemakaian, hari ini saya bisa kasih testimoni bahwa DIY face serum yang saya bikin Maret lalu baguuusss untuk kulit wajah saya… Yippiyeeee!! Sengaja bikin face serum sendiri karena saya sangat percaya dengan kualitas Young Living essential oils. So, why not trying something for my face. Daripada beli produk mahal, kan lebih baik pergunakan apa yang ada di rumah.

In daily basis, I put 3 drops di tangan, gosok-gosok tangan lightly to warm up the oils, then do light massages di wajah. Kalau punya Gua Sha bisa dipakai lho, no worries kalau gak punya, just use your fingers. Then all done! Udah gitu aja ritual sore hari saya. Yang terpenting, pastikan bahwa wajah sudah bersih sebelum pakai si face serum, supaya oils meresap sempurna dan gak jadi jerawat.

Source: thetoastedpinenut.com

  • 2 tbs jojoba oil (sweet almond or grapeseed oil are also good options)
  • 1 tbs rosehip seed oil (primrose or carrot seed oil)
  • 4 drops lavender
  • 4 drops frankincense
  • 4 drops geranium

My notes: I prefer to use Jojoba and Rosehip seed oil. According to my readings, Jojoba oil is a potent moisturizer  due to its ability to act just like our skin’s natural oils. And Rosehip seed oil has an ability to fights free radicals which can help with the appearance of fine lines and wrinkles, brighten skin, and help fight free-radicals in the skin.

Author: Jemari Menari

No one but a stack of brick outside and a sweet marshmallow inside.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: